Perfekt Nyílászáró Kft.

1095 Bp. Soroksári út 150.
Hankovszki Endre: +36-30-646-0864
TOP

Szellőzés


Nyílászáróink közel tökéletes tömítése következtében a természetes szellőzés megszűnik az Ön lakásában az új ablakok beszerelésével.

Tehát szellőztetni kell. De miért is?

Mert:

- Emberi és állati bent tartózkodás során fogy az oxigén, nő a páratartalom a lakásban.

- A nyílt égésterű készülékek (kandalló, cserépkályha, kazán, gázkazán stb.) elvonják az oxigént a levegőből.

- Fürdőszobai, konyhai elszívó ventillátorok depressziós teret idézhetnek elő az Ön lakásában.

- Hermetikusan záródó nyílászárók esetén, ha nincs szellőztető berendezés, akkor a fürdőszobai, konyhai elszívó ventillátorok működésük során a nyílt égésterű fűtőkészülékek füstcsővezetékén keresztül igyekeznek levegőhöz jutni. Ezáltal visszaszívhatják az égéstermékeket kéményből: a szén-dioxidot, a szén-monoxidot, füstöt, kormot, veszélyes anyagot stb. a lakásba. Ezzel életveszélyes körülmények alakulhatnak ki.

Vagyis szellőztetni muszáj, kötelező!

De hogy szellőztessünk?

- Legjobb naponta 2-3-szor az összes ablak kinyitásával kereszthuzatot létesíteni pár percre a  lakásban.  5-10 perc alatt nem hűlnek ki  falak, a bútorok, és így fogy a legkevesebb fűtési energia is.

- Ablakaink bukó állásával tavasztól őszig biztosíthatjuk a friss levegőt lakásunkban. Ennél kisebb légcsere-szükséglet esetén a kilincs rés-szellőző állása mellett tudunk friss levegőhöz jutni.

- Fűtési szezonban használjunk automata szellőzőket: ezek a levegő páratartalmának növekedése hatására kinyitnak, majd szellőztetés után bezárnak. (pl. Aereco)

- Nyílt égésterű fűtő készülékek esetén olyan szellőzőt ajánlunk, amelyet soha nem lehet elzárni teljesen, és automatikusan szabályozza a helyiség levegőjének páratarttalmát. Ezt egyébként a kéményseprő is szigorúan számonkéri Öntől. (Aereco szellőzők)

- Halk ventillátorok beszerelésével is javíthatja lakása klímáját.

Heim Pál Gyermekkórház


  • Kep1
  • Kep2

X